21 Februarie 2024Sursa: ipj ph

COMUNICAT DE PRESĂ 21 FEBRUARIE 2024

Aproximativ 400 de sancțiuni aplicate de polițiștii prahoveni la data de 20 februarie a.c.

 

La data de 20 februarie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au fost efectuate 8 acțiuni pe raza de competență, pe Drumurile Naționale, pe raza municipiilor Ploieşti și Câmpina, în orașul Vălenii de Munte, precum și pe raza de competență a Secției Rurale de Poliție Cocorăștii Colț.

 

Astfel, polițiștii prahoveni au acționat pe linie rutieră, în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, dar și pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

 

Pe tot parcursul zilei au fost controlate peste 500 de autovehicule și au fost efectuate mai mult de 350 de testări cu aparatele etilotest.

 

De asemenea, au fost legitimate aproximativ 560 de persoane, iar în urma activităţilor desfăşurate pe raza municipiului Ploiești au fost efectuate 10 controale corporale și 8 controale ale bagajelor.

 

Pentru neregulile constatate au fost aplicate aproximativ 400 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză (150), dar și 20 de sancțiuni pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

 

Valoarea sancțiunilor este de peste 150.000 de lei.

 

În urma abaterilor constatate, au fost reținute și 30 permise de conducere, dintre acestea 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 15 certificate de înmatriculare.

 

RECOMANDĂRI:

Neadaptarea vitezei la conditiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!

 

•Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

 

•Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

 

•Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri!

 

•Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!