Sursa: INFOTRAFIC   Categorie:    

AVERTIZARE INFOTRAFIC: CONDIŢII DIFICILE DE TRAFIC PE MAI MULTE ARTERE RUTIERE DIN ŢARĂ

Data: 21 Martie 2017

Ora: 06.45

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe mai multe artere rutiere din județe precum Alba, Braşov şi Cluj circulația se desfășoară îngreunat, în condiții de ceață.

Fenomenul este prezent și pe tronsonul kilometric 316 – 354 al Autostrăzii A1 (între Sibiu şi Deva). De aceea, recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanţa în mers şi să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă.

Având în vedere cele menţionate, cei de la volan trebuie să adopte o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător.

Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Reamintim, totodată, obligaţia conducătorilor de  autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone de a purta echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant, atunci când execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public. Recomandăm şi celorlalţi conducători  auto, ca în situaţii similare să poarte acest echipament, mai ales pe timp de ceaţă.