Metoda ”accidentul” este utilizată de escroci de câțiva ani buni. Inițial, rata de succes a acestui mod de operare era relativ ridicată, însă, ca urmare a eforturilor Poliției de a preveni acest gen de înșelăciuni, populația a devenit conștientă de intențiile infractorilor. Totodată, poliția a reușit să probeze activitatea infracțională, persoanele bănuite fiind deferite justiției.

Astfel, de-a lungul vremii, numărul acestui gen de infracțiuni s-a redus semnificativ, modul de operare cunoscând sporadic intensificări ale incidenței sale. De cele mai multe ori, nu a fost depășit stadiul tentativei, prin prisma faptului că persoanele vizate au răspuns în concordanță cu recomandările poliției.

În prezent, este necesară reiterarea importanței unei atitudini precaute față de mesajele alarmiste venite din partea necunoscuților, care, pretinzând o calitate oficială (avocat, procuror, medic etc.), solicită sume de bani în vederea rezolvării unei situații grave (accident rutier, de regulă) în care este implicată o persoană apropiată.

Reamintim faptul că soluționarea acestui gen de evenimente nu depinde de remiterea vreunei sume de bani, indiferent de titlul cu care este cerută (cheltuieli medicale, despăgubiri, mită etc.).

În atare situații, vă recomandăm contactarea persoanei despre care vi se spune că este implicată în eveniment și informarea, de îndată, a poliției.