08 Aprilie 2024Sursa: ipj ph

Acțiunile polițistilor prahoveni sunt permanente

 

 

Poliţiştii prahoveni acţionează permanent pe raza întregului judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța comunității.

 

Astfel, în ultimele trei zile ale săptămânii precedente, 5-7 aprilie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat 15 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive.

 

Acțiunile desfășurate de către polițiștii Serviciului Rutier Prahova, Polițiilor Municipale Ploiești și Câmpina, Polițiilor orășenești Băicoi, Comarnic,Urlați, Vălenii de Munte, dar și ai Secțiilor Rurale de Poliție Apostolache, Blejoi, Valea Călugărească, au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, asigurându-se un climat de ordine și siguranță publică, dar și creșterea gradului de disciplină în segmentul rutier.

 

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 427 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 202.500 de lei.

 

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate peste 900 de persoane și totodată controlați peste 790 de conducători auto, în trafic.

 

Totodată, s-a acționat pentru a identifica și extrage din trafic acele persoane care prin inconștiență sau nepăsare, se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor.

 

În acest context, au fost testați peste 530 de șoferi cu aparatele etilotest și cu cele drugtest.

 

Totodată, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au reținut 54 de permise de conducere, 42 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru conducere sub influența alcoolului, neacordare prioritate vehicule și depășiri neregulamentare și au retras 6 certificate de înmatriculare.

 

În urma acțiunilor au fost avertizate aproximativ 15 persoane cu privire la respectarea normelor de conviețuire socială și a regulilor de ciculație.

 

De asemenea, precizăm că în zilele de referință, polițiștii prahoveni au intervenit la peste 300 de apeluri prin SNUAU 112.

 

Astfel de activități sunt efectuate constant, motiv pentru care recomandăm cetățenilor să respecte normele de conviețuire socială, iar participanților la trafic să respecte normele privind circulația pe drumurile publice.