13 Februarie 2024Sursa: ipj ph

COMUNICAT DE PRESĂ 13 FEBRUARIE 2024

La data de 12 februarie a.c., pe parcursul întregii zile, polițiștii prahoveni au organizat mai multe acțiuni, în municipiul Ploiești, pe raza de competență a Secției nr.1 și 3 de Poliție Ploiești, în orașul Boldești Scăeni, în comuna Poienarii Burchii, dar și pe drumurile naționale ale județului, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice din județ.

 

În perioada de referință, polițiștii rutieri au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, în acest sens au fost legitimate peste 300 de persoane, verificate peste 200 de autovehicule și au fost efectuate 150 de testări cu aparatele etilotest și 8 cu aparatele drugtest.

 

În total, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 74.490 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform  Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, menționând dintre acestea 70 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 15 bicicliștilor, pentru abaterile lor, dar și 20 pietonilor pentru traversări neregulamentare.

 

 

De asemenea, 10 sancțiuni au fost aplicate și conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

 

Ca măsură tehnico-administrativă a abaterilor constatate la regimul rutier au fost reținute 20 permise de conducere, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, pentru neacordare prioritate pietoni, dar și pentru neresectarea regimului legal de viteză.

 

Polițiștii vor continua activitățile pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.