14 Februarie 2024Sursa: ipj ph

COMUNICAT DE PRESĂ 14 FEBRUARIE 2024

350 de sancțiuni aplicate de polițiștii prahoveni în data de 13 februarie a.c.

 

În cursul zilei de 13 februarie a.c., polițiștii prahoveni au desfășurat activități preventive pe raza întregului județ.

 

Astfel, au fost organizate 3 acțiuni punctuale, în localitățile Vălenii de Munte, Balta Doamnei și pe drumurile naționale din județ, prilej cu care s-a acționat atât pentru pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră.

 

În urma controalelor efectuate, au fost legitimate peste 400 de persoane, verificate 320 de autovehicule și au fost efectuate 200 de testări cu aparatele etilotest și 6 cu aparatele drugtest.

 

Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 350 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 70.000 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform  Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 

 

Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier au fost reținute 10 permise de conducere, pentru: neacordare prioritate pietoni, depășire neregulamentară, nerespectarea regimului legal de viteză.