09 Februarie 2024Sursa: ipj ph

Polițiștii rutieri continuă acțiunile!

Polițiștii rutieri continuă acțiunile!

 

Fiţi responsabili în trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

 

Viteza reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave în România, ponderea sa în statisticile anuale de profil fiind de aproximativ 20% din total. De altfel, este demonstrat ştiinţific faptul că gravitatea consecinţelor creşte direct proporţional cu viteza la care se produce accidentul, fapt care explică numărul ridicat de victime şi rata mare a deceselor înregistrate.

 

O acțiune rutieră a avut loc și ieri, 8 februarie a.c., desfășurată de polițiștii Serviciului Rutier Prahova, cei ai Poliției municipiului Câmpina, ai orașul Băicoi și ai orașului Plopeni.

 

Acțiunea s-a desfășurat în intervalul orar 06.00-10.00, fiind oprite, pentru control, peste 230 de autovehicule.

 

Au fost efectuate, în total, aproximativ 150 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, fiind înregistrate, astfel, la orele dimineții 4 valori pozitive.

 

În cadrul acțiunii, în urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale.

 

39 dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 bicicliștilor, precum și 13 pentru defecțiuni tehnice, la acțiune participând și reprezentanți ai Registrului Auto Român.

 

Valoarea sancțiunilor este de aproximativ 29.000 de lei.

 

De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

 

Totodată, au fost reținute și 5 certificate de înmatriculare.

 

În trafic nu suntem singuri! Conduceți responsabil!