09 Februarie 2024Sursa: ipj ph

BULETIN DE PRESĂ 9 FEBRUARIE 2024

La data de 8 februarie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în zona centrală a municipiului, au oprit pentru control un autoturism, ai cărui ocupanți aveau semnalmentele persoanelor bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat.

 

În fapt, în perioada 27 ianuarie-6 februarie a.c, persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi sustras, în repetate rânduri, bunuri din incinta unor societăți comerciale din municipul Ploiești și orașul Boldești-Scăeni.

 

În urma investigațiilor și a cercetărilor efectuate polițiștii au identificat persoanele bănuite de săvârșirea faptelor, ca fiind 3 tineri, de 22 și respectiv 27 de ani.

 

În urma probatoriului administrat față de aceștia a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați unităţii de parchet pentru luarea unei alte măsuri preventive.

 

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat.

 

Constatări silvice ale polițiștilor

 

La data de 8 februarie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Călugărească, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza comunei Drăgănești, au depistat, în flagrant delict, două persoane în timp ce sustrăgeau material lemnos dintr-un fond forestier.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoanele în cauză ca fiind o femeie de 37 de ani și un bărbat de 60 de ani, din comuna Drăgănești.

 

Materialul lemnos a fost predat în custodie reprezentantului Ocolului Silvic Ploiești.

 

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

 

  •  

 

Tot la data de 8 februarie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Doftanei, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Șotrile, au depistat o persoană care transporta material lemnos, cu ajutorul unui atelaj hipo.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana în cauză ca fiind un bărbat de 47 de ani, din comuna Șotrile.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că bărbatul în cauză ar fi sustras arborii dintr-un fond forestier național, din comuna Șotrile.

 

Materialul lemnos a fost predat în custodie reprezentantului Ocolului Silvic Câmpina.

 

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

 

 

Infracțiuni la regimul rutier

 

În dimineața zilei de 8 februarie a.c, în jurul orei 06.15, polițiștii Secției de Poliție Rurală Blejoi, au fost sesizați despre producerea unui accident rutier în comuna Bărcănești.

 

Din primele verificări, a reieșit faptul că un tânăr de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în comuna Bărcănești, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

 

În urma producerii accidentului au rezultat doar pagube materiale.

 

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei

 

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

Astfel, în baza probatoriului administrat, față de tânărul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

 

  •  

 

În aceeași dimineață, în jurul orei 07.20, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce  desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Republicii, din orașul Băicoi, au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din oraș.

 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

 

Totodată, s-a stabilit faptul că autoturismul a fost încredințat să fie condus pe drumurile publice de către un bărbat de 39 de ani.

 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

 

  •  

 

Tot la data de 8 februarie a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada I.H. Rădulescu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din comuna Șotrile.

 

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

 

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.