24 Februarie 2024Sursa: ipj ph

ȘTIRI DE PRESĂ 24 FEBRURIE 2024

Mandat de executare al pedepsei pus în aplicare de polițiști

 

 

 

La data de 23 februarie a.c., Tribunalul Prahova a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii privind pe un bărbat de 39 de ani din municipiul Ploiești, prin care acesta a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 4 ani și 10 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de mare risc, pentru consum.

 

În baza mandatului, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au identificat bărbatul în cauză și a fost depus în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni.

 

 

 

Dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice

 

 

 

La data de 24 februarie a.c, în jurul orei 23.15, polițiștii Secției de Poliție nr. 4 Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Grădinari, din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 53 de ani.

 

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

 

 

 

 

 

200 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii în ultimele 24 de ore

 

 

 

În ultimele 24 de ore, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, polițiștii prahoveni au organizat mai multe acțiuni punctuale, în municipiile Ploiești Câmpina, în orașele Sinaia și Plopeni, dar și pe drumurile naționale din județ, pentru îmbunătățirea climatului de siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale și pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale.

 

În perioada de referință, polițiștii rutieri au avut ca obiectiv depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, accentul fiind pus pe depistarea și extragerea din trafic a conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, în acest sens fiind testați aproximativ 200 de șoferi din cei peste 300 opriți, pentru control.

 

În total, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ peste 65.000 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, menționând dintre acestea 70 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 30 pietonilor pentru traversări neregulamentare, 20 bicicliștilor care nu respectă regulile de circulație, iar restul pentru alte abateri de la normele în vigoare.

 

De asemenea, 5 sancțiuni au fost aplicate și conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

 

Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier au fost reținute 6 permise de conducere, pentru neacordare prioritate pietoni, viteză, depășire neregulamentară dar și 9 certificate de înmatriculare.

 

În cadrul acțiunii de ieri, polițiștii prahoveni au reamintit participanților la trafic să își păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenție sporită în zona trecerilor de pietoni, să respecte regulile de circulație, semnalele polițiștilor rutieri și să nu se urce sub nicio formă, la volan, dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanţe interzise!

 

Polițiștii acționează preventiv, însă față de abaterile de la normele în vigoare vor fi luate măsurile ferme.