16 Ianuarie 2023Sursa: ipj ph

BULETIN DE PRESĂ Privind evenimentele și activitățile din zilele de 14 și 15 ianuarie 2023

Neregulile din trafic sancționate de polițiștii rutieri/ 8 dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

 

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 9.00, polițiștii Serviciului Rutier Prahova în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza orașului Comarnic, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din orașul Breaza.

 

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

 

  •  

 

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 12.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Mărășești au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiu.

 

Întrucât conducătorul auto manifesta un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat pozitiv la substanța cannabis, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive.

 

  •  

 

În jurul orei 17.00, tot polițiștii Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că pe DN1 A, în localitatea Boldești Scăieni s-ar fi produs un accident rutier rutier soldat cu pagube materiale.

 

În baza sesizării polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar din primele verificări au constatat faptul că, un bărbat în vârstă de 44 de ani din municipiul Ploiești, în timp ce se afla la volanul unui autoturism pe DN1 A, la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de mers și a acroșat un zid din beton.

 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

 

Și în această cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

  •  

 

În noaptea de 14 spre 15 ianuarie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vălenii de Munte au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiul București.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul acestuia a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

 

  •  

 

Ulterior, în jurul orei 2.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina în timp ce acționau pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere au oprit pe Bulevardul Carol I un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Ploiești.

 

Întrucât la înmânarea documentelor tânărul avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat pozitiv la substanța Cannabis, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

 

  •  

 

La data de 15 ianuarie a.c., în jurul orei 12.30, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Urlați, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza comunei Iordăcheanu au oprit, pentru control, pe DJ 100 L, o autoutilitară condusă de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Chiojdeanca.

 

Polițiștii au solicitat conducătorului auto documentele personale și pe cele ale autoturismului, tânărul înmânând un permis de conducere care nu era corespunzător categoriei din care făcea parte autoutitară la volanul căreia se afla.

 

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.

 

  •  

 

Tot ieri, în jurul orei 18.45, polițiștii din cadrul Poliției orașul Vălenii de Munte au fost sesizați despre faptul că pe DN 1A, în oraș, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.

 

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, din verificări reieșind faptul că un bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiul București, în timp ce de deplasa pe Drumul Național 1 A, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un stâlp de susținere al cablurilor electrice, rupându-l.

 

Întrucât bărbatul în vârstă de 50 de ani emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

 

În urma impactului, nu au rezultat victime.

 

În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

 

  •  

 

Noaptea trecută, în jurul orei 00.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Lipănești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe DN1 A, la intersecție cu strada Teleajenului au observat un autoturism care se deplasa într-un mod sinuos.

 

Polițiștii au oprit, pentru control, autoturismul în cauză, la volanul acestuia fiind identificat un bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Ploiești.

 

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

 

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

 

Constatările polițiștilor Secției nr.1 de Poliție Ploiești în zona Oborului Ploiești

 

 

La data de 14 ianuarie a.c., polițiștii Secției nr.1 de poliție Ploiești în timp ce desfășurau activități în zona Oborului din municipiul Ploiești au depistat o femeie din Republica Moldova care oferea spre vânzare 6 cutii cu hering, 8 cutii cu file hering, bunuri pentru care nu deținea documente de proveniență legală.

 

De asemenea tot în incinta Oborului Ploiești a mai fost depistată o altă femeie, tot din Republica Moldova care oferea spre vânzare 10 cutii cu hering, pentru care nu deținea documente.

 

În cele două cazuri, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de deținerea, transportul, comercializarea fără documente legale a peștelui și a altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit.

 

  •  

 

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 09:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați despre faptul că două persoane practică cerșetoria.

 

În baza sesizării, în urma verificarilor efectuate au fost identificate persoanele în cauză ca fiind o femeie în vârstă de 48 de ani, din județul Dâmbovița, care l-ar fi determinat pe un bărbat de 62 de ani, persoană cu vizibile dizabilități fizice, să apeleze, în mod repetat, la mila publicului în vederea obținerii de foloase patrimoniale.

 

Cele două peroane au fost conduse la sediul unității de poliție pentru audieri.

 

În cauză, polițiștii Sectiei nr.1 de poliție Ploiești au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exploatarea cerșetoriei.

 

Bărbat de 31 de ani cercetat pentru furt calificat

 

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii din cadrul Secției nr.1 de Poliție Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Apelor, au depistat o persoană care transporta cu un căruț 6 europaleți.

 

Persoana în  cauză a fost identificată ca fiind un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul Ploiești.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că europaleții ar fi fost sustrași de pe rampa de aprovizionare a unui supermarket din zonă.

 

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.

 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 

 

Polițiștii prahoveni au aplicat în weekend peste 300 de sancțiuni contravenționale și au reținut permisele a 25 de șoferi indisciplinați

 

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au organizat și desfășurat 20 de acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pentru prevenirea faptelor antisociale.

 

Astfel, în cadrul acțiunilor au fost legitimate peste 1.300 de peroane, au fost controlate peste 1.000 de autovehicule și au fost verificați 40 de agenți economici.

 

De asemenea, au fost efectuate peste 500 de testări cu aparatul etilotest dar și cu cel DrugTest.

 

În ultimele 72 de ore, polițiștii prahoveni au aplicat 328 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 94.485 de lei.

 

Pe lângă abaterile constatate, polițiștii rutieri au reținut 25 de permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

 

RECOMANDĂRI PENTRU CONDUCĂTORII AUTO

 

Înainte de a pleca la drum asiguraţi-vă că autovehiculul este în stare bună de funcţionare!

 

Nu vă urcaţi la volan dacă a-ţi consumat băuturi alcoolice, substanţe cu efect psihoactiv sau sunteţi prea obosit!  Nu este pusă numai viaţa dumneavoastră în pericol ci şi a celorlalţi participanţi la trafic!

 

Respectaţi regulile de circulaţie şi adaptaţi conduita la condiţiile de trafic!