23 Februarie 2024Sursa: ipj ph

ȘTIRI DE PRESĂ 23 FEBRUARIE 2024

La data de 22 februarie a.c, în jurul orei 11.30, polițiștii Secției Rurale Valea Călugărescă, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada I.L. Caragiale, din comuna Berceni, au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un tânăr de 23 de ani, din municipiul Ploiești.

 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că tânărul în cauză nu figurează ca deținător de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

 

 

 

  •  

 

 

La data de 22 februarie a.c, în jurul orei 18.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în comuna Bucov, au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, de 44 de ani, din municipiul Ploiești.

 

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

 

 

 

  •  

 

 

La data de 22 februarie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Vălenii de Munte, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pentru control, un ansamblu de vehicule, condus de un bărbat de 44 de ani, din municipiul Târgu Mureș.

 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că numerele de înmatriculare atribuite semiremorcii figurează ca fiind retrase.

 

De asemenea autoutilitara ar fi avut termenul de valabilitate al inspecţiei tehnice periodice expirat și nu ar fi deținut asigurare auto obligatorie valabilă.

 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tractare a unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate, ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul , a unui tramvai sau a unui tractor agricol sau forestier ori tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase.